SCODE este un departament din cadrul FSMDR ce are ca scop imbunatatirea procesului de formare a viitorilor medici stomatologi. Scopul asociatiei noastre este sa le ofere studentilor un program complex de pregatire penru cariera profesionala, in pas cu standardele internationale si cu evolutia medicinei.
Departamentul ofera studentilor posibilitatea de a isi isusi atat informatii teoretice, dar si abilitati practice necesare in cariera de medic stomatolog, dar si in dezvoltarea personala pentru a putea relationa mai bine cu pacientii.
SCODE isi propune sa uneasca ideile din diferite centre universitare din Romania pentru a duce la o dezvoltare a educatiei stomatologice si pentru e extinde oportunitatile studentilor in planul de dezvoltare.
În aceeași ordine de idei, SCODE se constituie ca un mediator între nevoile studenților în materie de instruire medicală și oferta educațională a universităților de stat din România, respectiv Ministerele Educației și Cercetării și cel al Sănătății.

Obiective

  • Realizarea unor colaborări interuniversitare. Astfel studenții pot face schimb de informații, dar și de workshop-uri ce au ca scop dezvoltarea abilităților practice.
  • Responsabilizarea studenților în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de dezvoltare și implicarea lor activă în diferite proiecte.

  • Dezvoltarea unor activități care au ca scop îmbunătățirea directă a educației stomatologice.

  • Oferirea unor oportunități în care studentul să își însușească atât noțiuni teoretice cât și abilitățile practice necesare unui viitor stomatolog.
  • Implementarea unor activități pentru imbunătățirea relației cu pacientul, cum trebuie tratat acesta și cum i se explică planul de tratament.
  • Realizarea unor discuții în ceea ce privește modalitatea de transmitere a informației către pacient cât mai clar, dar și cum trebuie abordat un pacient cu probleme mai grave.

Proiecte

Coming soon!