Skip to main content

FSMDR

Despre Noi

Cine Suntem?

FSMDR este o organizaţie democratică de tip federativ independentă de organele administraţiei de stat, de organizaţiile politice şi religioase, de organizaţiile şi federaţiile din ţară şi din străinătate, dar îşi rezervă dreptul de a întreţine cu acestea relaţii de colaborare, asociere şi afiliere, cu excepția organizaţiilor politice.

Ce scop avem?

FSMDR are ca scopuri promovarea și apărarea intereselor profesionale, sociale și culturale ale studenților la medicină dentară, promovarea educației medicale, a culturii și tradițiilor românești în cadrul populației. La acestea se adaugă, de asemenea, și promovarea și apărarea drepturilor omului și a unei stări de bine fizice și mentale în rândul populației generale prin promovarea unui stil de viață sănătos.

Preocupările Noastre

Printre preocupările organizației se regăsește și facilitarea accesului studenților la medicină dentară la informații de interes general și profesional și a comunicării între aceștia și mediul academic universitar. De asemenea, alte puncte de interes reprezintă și responsabilizarea populatiei în vederea îmbunătățirii stării de sănătate proprii (prin organizarea de campanii naționale de prevenție oro-dentară), încurajarea cercetării științifice și a pregătirii profesionale a studenților la medicină dentară și apărarea drepturilor intelectuale ale acestora.