Skip to main content
14 Aprilie - 19 Aprilie

Sibiu

Descoperă

Orașul unde Mergi

Centru Academic

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Asociație Studențească

Organizația Studenților Dentiști Sibiu

Sibiul, oraș plin de istorie, cu bogate tradiții, este recunoscut ca și un important nucleu medical. În acest mediu s-a format și dezvoltat Facultatea de Medicină, înființată în anul 1990 în cadrul Universității Lucian Blaga. Aceasta s-a dezvoltat de-a lungul anilor prin creșterea numărului de studenți aflați în pregătire, prin completarea dotărilor profesionale, astfel îmbogățindu-se pe parcurs și cu alte specializări: Tehnică Dentară, Asistență Medicală Generală, Farmacie și Balneofiziokinetoterapie.  

Eforturile depuse pentru încadrarea si promovarea unor cadre didactice performante și pentru obținerea unor dotări de ultimă generație sunt motivate de dorința de a avea studenți și absolvenți foarte bine pregătiți pentru activitatea de medic, indiferent de specialitatea pe care o vor avea. Scopul final al acestor eforturi este calitatea serviciului medical prestat de absolvenții noștri.  

De asemenea, facultatea se află într-o continuă relație de colaborare cu spitalele clinice și private din Sibiu, precum Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Militar de Urgență, Clinica Polisano și de asemenea, Centrul Stomatologic Universitar. În aceste locații, studenții pot pune în practică informațiile acumulate,  prin interacțiunile cu pacienții și prin efectuarea unor manopere sub supravegherea și îndrumarea atentă a cadrelor didactice. 

Descoperă

Materiile acestui Semestru / Modul

Informatică și Biostatistică
Morfologia Dinților
Biofizică
Biochimie
Anatomie
Anatomia Funcțională a Sistemului Stomatognat
Fiziologie
Științe Comportamentale
Limbi Moderne
Anatomie Patologică
Tehnologia Protezelor Dentare
Semiologie Medicală
Diagnostic Oro-Dentar
Farmacologie
Igienă
Materiale Dentare
Odontoterapie Restuaratoare
Protetică Dentară
Neurologie
Anestezie și Terapie Intensivă
Chirurgie Generală
ORL
Pediatrie
Educație Medicală Incluzivă
Alergologie
Protetică Dentară
Oftalmologie
Științele Comportamentului
Chirurgie Orală
Psihiatrie
Radiologie în Medicina Dentară
Pedodonție
Gerontostoma
Chirurgie OMF
Endodonție
Protezare Totală
Medicină Legală
Dermatologie Cosmetică
Managementul Cabinetului Dentar
Ortodonție
Terapie Implanto-Protetică
Implantologie
Parodontologie
Estetică Dentară
Etică și Integritate Academică
Practică de Specialitate
Meet The

Local Coordinator

Este de-a dreptul fascinant cum mergi intr-un centru si deși nu cunoști pe nimeni, aveți atâtea lucruri de discutat datorita unei pasiuni comune, medicina dentară. Pentru mine InterDentis este un proiect despre cunoaștere, prietenie si experimentare.
Este mai mult decât un schimb de experiență, este despre formarea de noi prietenii și amintiri, despre experiențele trăite pe parcursul săptămânii petrecute în alt centru universitar, InterDentis este un proiect prin care studenții din toată țara au oportunitatea de a socializa si a schimba păreri împreună cu colegii din alte centre. Consider că InterDentis este un proiect la care fiecare student ar trebui sa participe macar o data pe parcursul anilor de studiu.
Sibiul vă ofera pe lângă experiența din centrul universitar și șansa de a descoperi arhitectura si frumusețea acestui oraș în plină primăvară, vă așteptăm cu drag la noi!

Udrea LaurențiuCoordonator Interdentis Sibiu
Amintiri

Ediția Precedentă

Deadline: 06 Aprilie 2024, ora 20:00

Formular de Înscriere

Formularul de înscriere va fi deschis și închis automat în perioada 23 Martie 2024, ora 20:00 - 06 Aprilie 2024, ora 20:00.