Skip to main content
13 Mai - 17 Mai

Chișinău

Descoperă

Orașul unde Mergi

Centru Academic

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”

Asociație Studențească

Asociația Studenților Stomatologi din Moldova

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testimițanu” din Republica Moldova şi-a început activitatea la 20 octombrie 1945, având doar o facultate – cea de Medicină Generală, mai târziu în 1959 fiind creată Facultatea de Stomatologie. Actualmente, USMF „Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior, care pregăteşte cadre medicale şi farmaceutice în conformitate cu viziunile moderne şi exigenţele internaţionale de formare a specialiştilor în domeniul dat. Colaborarea internaţională contribuie la integrarea în sistemele educaţionale europene şi mondiale; dezvoltarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor, implementarea metodelor moderne de instruire, cercetare, diagnostic şi asistenţă medicală, obţinerea granturilor de finanţare a proiectelor de cercetare, educație şi dezvoltare instituţională. USMF „Nicolae Testemiţanu” dispune de o bază tehnico-materială bine dotată ce asigură toate domeniile de activitate universitară.

Facultatea de Stomatologie este în continuă dezvoltare, fiind mereu orientată spre progres și spre obținerea unor rezultate excepționale. Studenții facultății au oportunitatea de a se dezvolta imens ca specialiși și de a primi oportunități de a deveni personalități de valoare atât național, cât și internațional, cum poate fi văzut și în cazul generațiilor anterioare. Prestigiul facultății este demonstrat de calitatea studiilor și de performanțele obținute.

Descoperă

Materiile acestui Semestru / Modul

Biochimie
Fiziologia omului
Limba străină
Histologie
Genetică Umană
Morfologia Funcțională a Sistemului Stomatognat
Anatomia Capului și Gâtului
Biomateriale în Stomatologie
Educație Fizică
Prevenția și Anestezia în Stomatologie și Chirurgia OMF
Anatomia Clinică
Parodontologie Preclinică
Tehnologia Protezelor Mobilizabile
Morfopatologia
Igiena Generală
Microbiologia Orală
Psihologia Medicală
Curs Opțional “Tehnici Moderne de Obturare Radiculară cu Guttacore, Thermaphil”
Odontectomia și Infecțiile în Regiunea OMF
Prevenția Afecțiunilor Orale
Endodonție Clinică
Proteze Parțiale Fixe
Biostatistică și Metodologia Cercetării
Medicină Internă
Boli Chirurgicale
Oftalmologie
Prevenția Anomaliilor Dento-Maxilare
Chirurgie Orală
Pedodonție
Proteza Acrilică
Tehnologia Protezelor Dentare - Totale Amovibile
Radiologie
Endodonție Clinică
Proteza Totală
Proteza Fixă
Boli Infecțioase cu Manifestări în Stomatologie
Pediatrie
Patologie Orală
Protezare Preclinică pe Implante
Oncologie în Chirurgia OMF
Ortodonție
Endodonție Pediatrică
Meet The

Local Coordinator

Încă din prima mea interacțiune, InterDentis-ul a fost o experiență deosebită, iar farmecul acestui frumos eveniment a fost doar amplificat în următoarele ediții, fie ca participant, voluntar și chiar organizator. InterDentis îți permite să trăiești mai mult decât o săptămână plină de experiențe noi academici, îți permite să te și afli în noi circumstanțe social-culturale, cu oameni noi cu care împărtășiți aceeași pasiune. Cred că precum și ceilalți colegi organizatori, am dorința de oferi fiecărui participant posibilitatea de a simți la maxim toate experiențele noi și emoțiile pozitive. Este un proiect cu adevărat unic care unește studenții din toată România și Republica Moldova împreună pentru o perioadă de timp de neuitat.

Îi îndemn pe absolut toți doritorii să încerce sa viziteze și centrul nostru universitar din Republica Moldova. Vă vom oferi o experiență remarcabilă și vă vom primi în familia noastră cu cea mai mare bucurie și zâmbete pe buze!

Cezar-Nicolae GuțuCoordonator Interdentis Chișinău
Amintiri

Ediția Precedentă

Deadline: 03 Mai 2024, ora 20:00

Formular de Înscriere

Formularul de înscriere va fi deschis în perioada 18 Aprilie, ora 20:00 - 30 Aprilie 2024, ora 20:00.